Change cookie preferencesOne of the world's leading companies
in process and conveyor belting...

Back to Splash Page

Yli 65 vuoden kokemus teollisuuden hihnoista

Hollantilainen Thomas Ammeraal kehitti päättömäksi kudotun kuljetinhihnan keksiteollisuuden käyttöön vuonna 1950. Hän perusti Ammeraal-nimisen yrityksen, ja jo vuonna 1964 alkoi yrityksen kansainvälinen laajeneminen. Tällöin toiminta aloitettiin Saksassa ja pian sen jälkeen monessa muussakin maassa.

 

Ammeraal aloitti perheyrityksenä, pörssiyhtiö Gamma Holdingin osa siitä tuli vuonna 1990. Samaan aikaan saksalainen yritys Verseidag AG päätti laajentaa toimintaansa kuljetinhihnapuolelle, ja perusti sitä varten tytäryhtiön Verseidag Beltechin.

 

Vuonna 2000 Gamma Holding osti Verseidag AG:n, ja seuraavana vuonna se yhdisti molempien liiketoiminnan yhdeksi: syntyi Ammeraal Beltech. Ammeraal Beltech nykyisessä muodossaan on siis varsin nuori yhtiö, mutta joillain tytäryhtiöillämme on hyvinkin pitkä historia takanaan. Tytäryhtiömme Keighleyssä, Isossa-Britanniassa, aloitti jo vuonna 1837 nimellä Foulds. Vuonna 1846 sveitsiläisyritys, nykyään osa Ammeraal Beltechiä, aloitti toimintansa Leder-nimen alla, ja useimmat Yhdysvalloissa sijaitsevista tytäryhtiöistämme polveutuvat Burrellin perheyrityksestä vuodelta 1913.

 

Tammikuussa 2008 ostimme tanskalaisen uni-chains A/S:n. Tämä hankinta oli tärkeä strateginen askel Ammeraal Beltechin aseman vahvistamiseksi kasvavilla moduulimarkkinoilla.
 

Vuonna 2012 PTFE-hihnojen valmistava Green Belting Industries fuusioitui Ammeraal Beltechiin.


Vuonna 2015 pääomasijoittaja Advent International osti Ammeraal Beltechin.


LATEST NEWS

** Yksi maailman johtavista teollisuushihnojen valmistajista **